Zaradi čim boljše kvalitete storitev uporabljamo piškotke (cookies). Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo naših piškotkov.    Sprejmem piškotke   Preberi več
Spremljaj nas

Tinktura iz pelina, sladkega. 50ml Artemisia annua L.

Tinktura iz pelina, sladkega.      50ml      Artemisia annua L.
Šifra: 45
Nagradne točke: 0
Stanje zaloge: Na zalogi
Spletna cena: 6,00€ 5,00€
Cena brez DDV: 5,00€
   - ALI -   

Sladki pelin, je ta hip najbolj iskana rastlina v boju zoper najbolj agresivne oblike raka.

Pelin je zdravilna rastlina, katero kot domače zdravilo beležijo že egipčanski papirusi izpred 3000 let pr. n. št. in pri katerem beležimo zdravilno delovanje eteričnih olj in grenčin. Pri težavah s krvnim pritiskom manjše količine pelina krvni pritisk povečajo in večje znižajo.

Pri primerni uporabi pelina, kjer uporabljamo njegove zdravilne učinkovine, moramo biti tudi pozorni, da pelina ne zaužijemo za čas nosečnosti, pri poškodbah želodca in notranjih organov, pri nevarnosti možganske kapi in pri težjih zdravstvenih težavah brez posveta z osebnim zdravnikom. Tinktura iz pelina vsebuje tujon, ki pa v večjih količinah deluje toksično na mišično živčni sistem, kar lahko privede do trebušnih krčev, omotičnosti, zastrupitve, bruhanja, glavobola in povzroči psihične težave. Zato se ne priporoča v katerikoli obliki nosečim ženskam, saj je abortivno sredstvo. Ob tem pa ga ni primerno uživati tudi med dojenjem.

Priporočamo jemanje Tinkture iz pelina dvakrat dnevno sedemnajst do dvaindvajset kapljic v tekočini sobne temperature.

Sestavine so iz Ekološke kmetije Pr Nejc, po recepturi Janeza Javorskega.

Komentirajte

Vaše ime:


Vaš komentar: Opomba: Obrazec ne pretvarja HTML kod!

Ocena: Slabo            Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike: