Zaradi čim boljše kvalitete storitev uporabljamo piškotke (cookies). Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo naših piškotkov.    Sprejmem piškotke   Preberi več
Spremljaj nas

JASMIN Tinktura iz jasmina (Jasminum nudiflorum) 50ml

JASMIN   Tinktura iz jasmina (Jasminum nudiflorum) 50ml
Šifra: 110
Nagradne točke: 0
Stanje zaloge: Na zalogi
Spletna cena: 6,00€
Cena brez DDV: 6,00€
   - ALI -   

JASMIN Tinktura iz jasmina (Jasminum nudiflorum)

 

Jasmin je edinstvena roža, imenovana tudi "kralj cvetja", zaradi svoje dišave in lepe oblike cveta, ki spominja na krono. Rastlina vsebuje eterična olja, pa tudi dragocene kisline (benzojsko, salicilno, mravljično). To so najmočnejša protivnetna zdravila, ki jih človek uporablja od davnih časov.

 

Že več let nam cvetijo različni in raznobarvni jasmini ob Javorski energijski poti in nam s svojo lepoto in vonjem lepšajo dni. Jasmin je bil rastlina vzhodnih krajev, kjer ji pravijo rastlina ljubezni. S spremembami podnebja postaja rastlina, ki prezimi tudi pri nas.

Jasmin smo poznali predvsem kot okrasno rastlino a smo s prebiranjem o njej spoznali, da ima mnogo zdravilnih učinkov na človekovo telo. Ko stojimo ob njem in nam prijetno diši, se umirjamo in lažje se bomo podali v svet sanj.

Ker alkohol potegne iz jasmina največ zdravilnih snovi smo izdelali Tinkturo iz jasmina po receptu zeliščarja Janeza Javorskega z upoštevanjem znanj naših babic. Uprabljamo le cvetove jasmina v polnem cvetenju.

Tinktura iz jasmina ima tudi antispazmodični učinek. Jasmin je koristen za nespečnost, impotenco, prehlad in piskanje v glasu, za depresijo in utrujenost. Tinktura iz jasmina ima kot vse vrste zelišč večplasten učinek. Pomaga pri ginekoloških boleznih, bronhialni astmi, kožnih boleznih.

Zasledili smo, da na Kitajskem Tinkturo iz jasmina uporabljajo za blaženje tegob dermatitisa in za zmanjševanje povišanega sladkorja in krvnega tlaka.

Tinktura iz jasmina je štiriinšestdeseta tinktura Janeza Javorskega izdelana na Ekološki zeliščarski kmetiji Pr Nejc.

Komentirajte

Vaše ime:


Vaš komentar: Opomba: Obrazec ne pretvarja HTML kod!

Ocena: Slabo            Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike: