Zaradi čim boljše kvalitete storitev uporabljamo piškotke (cookies). Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo naših piškotkov.    Sprejmem piškotke   Preberi več

Vračilo blaga

 


V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrneš. Zadošča, da nas v 15 dneh obvestiš (na e-mail naslov janez.koncina@amis.net) o odstopu od pogodbe, blago pa nam lahko vrneš še v nadaljnjih 30 dneh skupaj s kopijo računa in obrazcem za vračilo artiklov.


Blago moraš vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja za  potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oz. varnostni pečat-zamašek. Morebitne stroške vračila krije kupec.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh.

Omogočamo tudi zamenjavo artikla.
 

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želiš blago vrniti na naše stroške, se moraš o tem dogovoriti z nami tako, da nam pošlješ mail na 
janez.koncina@amis.net, mi pa ti bomo posredovali navodila za vračilo. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! 
 

Vračilo poškodovanih pošiljk


V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

V kolikor ti je blago dostavila Pošta prineseš na najbližjo pošto v enakem stanju, kot si ga prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolniš reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

 

Pomembno


Pri  vračilu blaga, je potrebno priložiti kopijo računa ter številko svojega tekočega računa v primeru, da se dogovorimo za vračilo vrednost janez.koncina@amis.neti nakupa.
* Naslov za vračilo blaga prodajalcu je ŠD Javor, Javorje 2, 1275 Šmartno pri Litiji.
* Priporočamo, da pošiljko večje vrednosti pošlješ priporočeno, ter da blago ustrezno pripraviš za transport.
* Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
* Če uveljavljaš garancijo, boš popravljeno blago prejel najhitreje, če garancijo uveljavljaš neposredno pri proizvajalcu oz. njegovem pooblaščenem servisu.